Falcon Cultuurzondagmiddag

Elke 4e zondag van de maand

 

Een reeks diverse cultuurzondagmiddagen bij Falcon. Elke vierde zondag van de maand, gedurende najaar en winter, een andere culturele discipline in het fraai gerenoveerde en sfeervol ingerichte Falcon pand aan de Piushaven. Steeds i.s.m. culturele partners uit de stad.

Optredens in huiskamerachtige setting Martin Huijbregts van Falcon en Fiori: “Als initiator en eigenaar willen we de kwaliteit en diversiteit die de ondernemingen binnen Falcon uitstralen en ook uitdragen in niet commerciële culturele activiteiten. En een bijdrage leveren aan het Piushaven programma in de winter zodat een breed publiek op een toegankelijke manier kan genieten van muziek, zang, dans, cabaret e.d. in een intieme huiskamerachtige setting”.

voor meer info kijk naar onze facebook pagina

https://www.facebook.com/pg/falconpiushaven/events/

Kaarten kunt u reserveren bij EethuisTwintig in het Falcon pand aan de Piushaven. Kosten € 10 incl. koffie/thee met lekkers. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Falcon Cultuurzondagmiddag.

  

PROGRAMMA

 

 

29 oktober 2017 15.30u tot 17.00u

November Music laat Oosterse en Westerse muziek samensmelten

 Nizar Rohana (ud) & Matyas Szandai (contrabas)

 

 De in Palestina geboren Nizar Rohana vermengt hedendaagse composities met de eeuwenoude traditie van de ud, het prachtige snaarinstrument dat veelvuldig wordt gebruikt in de Arabische muziek. Rohana werd geboren nabij de stad Haifa, waar zijn ouders regelmatig optraden binnen de gemeenschap met ud en percussie. Rohana studeerde zelf musicologie, ud en compositie en heeft sindsdien over de hele wereld opgetreden. Onlangs verscheen zijn nieuwe trio-album Euphrates. Tijdens zijn optreden in Falcon laat Rohana samen met contrabassist Matyas Szandai muzikale elementen uit de Oosterse en Westerse muziek op indringende wijze samensmelten.

 

Voor meer informatie over November Music zie www.novembermusic.net

 

 

 26 november 2017 15.30u tot 17.00u

 Stichting Muziek Evenementen Tilburg presenteert Schubert in huiskamerachtige sfeer

Het Koningsberger Trio

 

Maarten Koningsberger (Bariton), Olga Franssen en Esther Steenbergen (gitaar)

 

Falcon is trots op haar nieuwe partner in deze serie Cultuurzondagmiddagen.

SMET introduceerde in 1972 als eerste in Nederland het ‘koffieconcert’. Een kort concert zonder pauze op zondag om 12.30u. Op initiatief van een paar docenten van het Brabants Conservatorium, destijds gevestigd in het Cenakel, startte men een serie zondagconcerten in de schouwburg. Vanaf 1998 vinden deze concerten nog maandelijks in de kapel van het Cenakel plaats en hebben honderden (inter)nationaal bekende klassieke talenten de revue gepasseerd.

 

Maarten Koningsberger, een van Nederlands beste baritons, brengt met begeleiding van twee gitaristen Olga Franssen en Esther Steenbergen, een selectie van de mooiste liederen uit de cyclus "Die schöne Müllerin" van Schubert.  Toegankelijk met toelichting in een huiskamerachtige sfeer

 

 Voor meer informatie over SMET zie www.cenakel.nl

 

 

28 januari 2018 15.30u tot 17.00u

 De Link Onalledaagse kamermuziek vult Falcon pand met experimenteel slagwerk

 Componiste Molly Joyce (US) en slagwerker Jop Schellekens (NL)

 

 De Link presenteert tijdens de Falcon Cultuurzondagmiddag een verrassend programma met hedendaagse kamermuziek.

  Vanaf 2018 organiseert zij jaarlijks een Artist in Residency waarin veelbelovende componisten en musici de kans krijgen om samen te werken aan een nieuwe muziekproductie. Voor de allereerste editie heeft De Link componiste Molly Joyce (US) en slagwerker Jop Schellekens (NL) aan elkaar gekoppeld. Tijdens dit concert presenteren zij een gloednieuwe compositie.

 Componiste Molly Joyce studeerde aan The Juilliard School in New York, het conservatorium in Den Haag en Yale School of Music in New Haven. Getalenteerd slagwerker Jop Schellekens, volgt momenteel het laatste jaar van zijn Master of Music bij de Fontys, Academy of Music and Performing Arts.

 

 Voor meer informatie over De Link zie www.delink.nl

 

 25 februari 2018 15.30u tot 17.00u

 Fontys Young Musicians Academy biedt gevarieerd klassiek én modern programma

Jong talent klinkt volwassen op diverse instrumenten

 Liefhebbers van klassieke muziek en bewonderaars van muzikaal jong talent kunnen hun hart ophalen. 25 Februari geven studenten van de Young Musicians Academy (YMA) voor de derde keer een concert in Falcon.

 Doelstelling van de YMA is het ondersteunen van jonge, buitengewoon muzikale en gemotiveerde kinderen, door hen gericht onderwijs te bieden en voor te bereiden op een carrière als zelfstandig, breed georiënteerd vakmusicus. Momenteel telt YMA 27 studenten in de leeftijd van 9-18 jaar. Door het onderwijs aan te bieden in een zo breed mogelijk kader, krijgt de student de kans om initiatief te nemen, betrokken te zijn bij alle processen van het musiceren en zoveel mogelijk facetten van zijn artisticiteit te ontwikkelen. Het curriculum omvat onder meer lessen door gerenommeerde vakdocenten, masterclasses, lessen kamermuziek, theorielessen, en de mogelijkheid zich te presenteren op (professionele) concertpodia en speciale locaties.

 In Falcon bieden zij een gevarieerd programma met diverse muziekinstrumenten.

 Voor meer informatie zie www.youngmusiciansacademy.nl

Click me